miércoles, 27 de febrero de 2013

2ª pregunta "Para saber máis"

Esta é a segunda pregunta do concurso para saber máis:

Busca información na biblioteca, pregunta na casa, aos teus compañeiros....
Sabes que animal é?

Foron varios os alumnos que responderon:
5º de E. Infantil: Naim, Celeste, Lucía, Hugo, Pablo, Sergio, Azahara, Gimena, Inés, Manuela, Lola e Fátima. 
1º de E. Primaria: Noa. 
2º de E. Primaria: Nuria e Nerea. 
5º de E. Primaria: Miguel. 

E, entre todas as respostas, decidimos publicar ésta:
Nerea: "O coello común ou coello europeo é unha especie de mamífero lagomorfo da familia leporídea e o único membro do xénero oryctolagus. Está incluido na lista das cen especies exóticas invasoras más daniñas do mundo da Unión Internacional para a Conservación da Natureza. Vive en áreas secas próximas ao nivel do mar, prefiren campos extensos cubertos por matorral onde poden esconderse. Habitan en bosques cheos de césped. En ocasións, atopánse en cultivos agrícolas onde se alimentan de leituga, grans ou raíces cuxo fin era a inxesta humana. Aliméntanse desde que anoitece ata que amence e pasa a  maior parte do día nas súas madrigueras.
Son fértiles todo o ano. O período de xestación dura 32 días e as camadas oscilan entre 4 e 12 crías. Poden ter varias camadas ao ano. Nacen sen pelo e cegos. A nai solo os visita uns poucos minutos ao día para alimentalos co seu leite. As crías son destetadas ás catro semanas de vida. Aínda que poden cehgar a vivir dez anos, o noventa por cen dos exemplares, non supera o primeiro ano de vida".


Podedes xa participar na terceira pregunta. Lembrade que, na porta de entrada, podedes ver as vosas puntuacións.



No hay comentarios:

Publicar un comentario